Nieuws

VCA gecertificeerd Cumela, IJzersterk naar morgen

Monday 28 January

Landwerk weer van start

Met de vorst van afgelopen dagen zijn de land werkzaamheden ook weer op gang gekomen. Zo zijn we verder gegaan met het wallenfrezen. Ook hebben we dammen geplaatst, en grond verreden. Hieronder een kleine impressie.

Lees meer »
Friday 17 February

Overname loonwerkactiviteiten Loonbedrijf Ungersma.

Hierbij willen we u informeren over de laatste ontwikkelingen binnen ons bedrijf.

Enige tijd geleden werden wij door Loonbedrijf Ungersma benaderd met de vraag of we de werkzaamheden van het bedrijf zouden willen overnemen. Het bedrijf stopt met haar loonwerkactiviteiten vanwege bedrijfseconomische redenen. Na een aantal oriënterende gesprekken met de eigenaar, zijn medewerkers en een aantal klanten, bleek dat we goed bij elkaar zouden kunnen passen, mede omdat onze werkgebieden voor een groot deel overlappen. In onderling overleg hebben we besloten een deel van het machinepark en een aantal medewerkers over te nemen.

Wij kunnen door deze stap onze slagkracht en bedrijfszekerheid aanmerkelijk vergroten. Met de toegenomen capaciteit kunnen we u nog beter van dienst zijn. Na deze overname beschikken wij bijvoorbeeld over zes balenpersen : drie rondebalen perswikkelcombinaties en drie grootpakpersen.

Indien u hierover nog vragen heeft, neem gerust contact op.

Lees meer »
Wednesday 7 December

Wallenfrezen

We hebben met de vorst van de afgelopen dagen een mooi begin kunnen maken met het frezen van de wallen.

Lees meer »
Wednesday 1 June

2e perswikkelcombinatie!

Wij hebben geïnvesteerd in een nieuwe 2e ronde balen perswikkelcombinatie. Omdat We merken dat klanten er steeds meer waarde aan hechten zaken te doen met een bedrijf dat slagvaardig is als het om de oogst van kostbaar gras gaat. Vanwege het succes van onder meer de snijkwaliteit en de betrouwbaarheid van onze McHale perswikkelcombinatie, hebben we weer gekozen voor McHale. Ook deze pers is uitgerust met een 4-wiel onderstel en foliebinding. Met deze extra machine hebben wij de capaciteit om in te spelen op onverwachte situaties zoals weersveranderingen.

Lees meer »
Monday 9 May

Eerste vierkante balen van het seizoen geperst.

Vandaag hebben we weer de eerste vierkante balen geperst en gewikkeld voor een klant in Niezijl.

Deze winter is er een modificatie toegepast op de snij-inrichtingen van onze grootpakpersen, het resultaat hiervan bleek veelbelovend.

 

Lees meer »
Wednesday 30 March

Nieuwe machines voor grasland onderhoud en herstel!

Vanwege de toenemende vraag, en omdat wij ons in de markt graag onderscheiden als graslandspecialist, hebben wij geïnvesteerd in een aantal nieuwe machines. Nu beschikken we over een complete reeks machines op het gebied van graslandverbetering, grasland onderhoud en grasland herstel. Het betreft de volgende machines :

  • JOSKIN wiedeg
  • EVERS graslandbeluchter
  • EVERS graslandwoeler

Kijk voor meer informatie op de pagina grasland onderhoud/herstel

Lees meer »
Wednesday 2 March

Het sleepslangseizoen is begonnen.

Op de foto zijn we aan het sleepslangbemesten op een perceel van een van onze klanten in de omgeving van Kommerzijl.

Door het lage eigen gewicht en het grote draagvermogen van de banden wordt ook onder minder draagkrachtige omstandigheden optimaal werk afgeleverd, en de bodem zoveel mogelijk ontzien. 

Sleepslangbemesten is financieel aantrekkelijk ten opzichte van bemesten met de eigen tank. Het levert voordeel op door een betere benutting en omdat structuur-bederf wordt voorkomen. De grasopbrengst van de 1e snee is zichtbaar beter.

  • Laagste bodemdruk
  • Hogere grasopbrengst t.o.v. bemesten met tank
  • Hoge capaciteit, waardoor aantrekkelijke kuub prijs
Lees meer »
Friday 11 December

McHale ronde balenpers

Aan het eind van het seizoen kunnen we zeggen dat onze McHale perswikkelcombinatie naar volle tevredenheid heeft gedraaid. Onze klanten zijn enthousiast over de perfect gesneden kwaliteitsbalen, en waarderen de bedrijfszekerheid van deze betrouwbare machine.

Hier nog een filmpje van het kortgesneden product. Dit gewas was >60 cm lang toen het gemaaid werd.

Lees meer »
Friday 11 December

Filmpje persen en harken

Door alle drukte was het er niet van gekomen dit film materiaal op de website te zetten, maar hier alsnog een impressie van de laatste keer ronde balen persen. Dankzij het 4-wiel onderstel, liep de pers er mooi over, ondanks dat het op sommige plaatsen extreem nat was. 

Omdat het gras geharkt werd met onze nieuwe 14 meter brede zwadhark, hoefde de pers het land zo min mogelijk te berijden. 

Lees meer »
Thursday 27 August

Stro persen.

De afgelopen weken hebben we ook weer stro geperst. Hier een kort filmpje van het stro persen in de buurt van Niehove. 

Lees meer »
Friday 17 July

Wij hebben onze nieuwe KRONE SWADRO 1400 in gebruik genomen!

Met deze 14 meter brede hark kunnen we perfecte wiersen klaarleggen waardoor het inkuilen sneller gaat, en waardoor balenpersen een goed gevulde baal maken. Door met deze brede hark te werken worden de rijsporen van de oogstmachines gehalveerd, wat de grasgroei ten goede komt.

Lees meer »
Friday 29 May

Nieuwste aanwinsten in bedrijf gesteld!

De eerste ervaringen met de McHale Fusion zijn goed. Met name de snijkwaliteit valt op. Het gras wordt helemaal doorgesneden, het is helemaal los van elkaar (zie foto's).

Ook de McHale 998 balenwikkelaar heeft de eerste balen naar tevredenheid gewikkeld.

Lees meer »
Thursday 28 May

Doorzaaien dit voorjaar.

Het doorzaaien dit voorjaar is uitstekend gelukt. We hebben veel positieve reacties van klanten gekregen.

Hieronder enkele foto's van één van de doorgezaaide percelen, waar de slechte plekken helemaal dichtgegroeid zijn met productiegrassen.

Lees meer »
Wednesday 29 April

Eerste balen weer geperst !

Donderdag 23 april hadden we de primeur met grootpakpersen.

In de omgeving van Aduard hebben we toen de eerste vierkante balen weer geperst, en konden we na de winterbeurt meteen de machines even checken.

Lees meer »
Thursday 5 March

Nieuw! VREDO doorzaaimachine

De Vredo doorzaaimachine die wij deze winter besteld hebben is binnen !

Afgelopen jaren hebben wij ervaring opgedaan met verschillende doorzaaimachines. We zijn tot de conclusie gekomen dat machines die het zaad op de grond strooien, in ons geval op kleigrond, niet naar tevredenheid functioneren. Een groot deel van het zaad ontkiemt niet, wat ook blijkt uit andere praktijkproeven. Om met deze machines 20 kg te laten kiemen is wel 40 kg zaad per hectare nodig, als ca. de helft niet kiemt, dan gaat er 115,- per hectare aan zaad verloren. Met de VREDO doorzaaimachine echter, die het graszaad in de grond brengt, hadden wij uitzonderlijk goede resultaten, dit wordt ook bevestigd door onafhankelijke testen die een kiempercentage van 96% melden.

Vanwege de toenemende vraag, en omdat wij ons in de markt graag onderscheiden als graslandspecialist, hebben wij besloten te investeren in een nieuwe VREDO doorzaaimachine met packkerringen rol en tevens een EVERS Grassprofi voor in de fronthef.

Klik hier voor meer informatie!

Lees meer »
Friday 30 January

Bokashi bult opzetten.

Op 23 januari hebben wij bij Mts Datema-van der Velde in Niekerk een Bokashi bult opgezet. Bokashi is het Japanse woord voor "goed gefermenteerd organisch materiaal" , het is een manier om je organische resten om te zetten tot een rijke bodemverbeteraar, waarmee het bodemleven gestimuleert wordt. Uit bodemanalyses blijkt dat de hoeveelheid organische stof in de grond steeds verder afneemt. Fermenteren is de nieuwste manier van het tot waarde brengen van organisch materiaal.

Bokashi onstaat door organisch materiaal (mest, stro, grasresten, enz.) in te kuilen en gedurende 6-8 weken te laten fermenteren onder plastic. Door afdekking onstaat een zuurstofloos milieu met max. 40 graden. Resultaat is een bodemverbeteraar met hoge energetische waarde en rijk aan organische stof. Ook worden onkruidzaden onschadelijk gemaakt doordat ze ontkiemen, maar omdat er geen blootstelling is aan zonlicht sterven ze af. De fermentatie wordt gestimuleerd door toevoeging van effectieve micro-organismen. Om een optimaal resultaat te behalen worden zeeschelpenkalk en kleimineralen toegevoegd. Het proces van verteren is al in gang gezet, zodat het na uitrijden direct werkt.

Heeft u hier vragen over of bent u geïntreseerd in het proces, neem dan contact met ons op.

Lees meer »
Thursday 29 January

De eerste walkanten gefreesd!

Op 23 januari zijn we begonnen met de eerste voorjaarswerkzaamheden. Het had genoeg gevroren om een dag te wallenfrezen.

Lees meer »
Tuesday 2 December

Wij hebben een nieuwe website !

Met deze nieuwe website geven we u graag een indruk van ons bedrijf :

  • Hoe wij werken
  • Waarmee wij ons onderscheiden
  • Hoe wij samen het rendement op uw bedrijf kunnen verbeteren

Kijkt u eens goed rond, zodat u kunt zien waarin we een geschikte partner voor u kunnen zijn !

Lees meer »