Ronde balen persen

VCA gecertificeerd Cumela, IJzersterk naar morgen

Ronde balen

Om in korte tijd onze klanten te kunnen bedienen, persen wij met 3 ronde balen perswikkelcombinaties. 1x KRONE COMPRIMA en 2x MC HALE FUSION PLUS. Deze bedrijfszekere machines hebben zich jarenlang bewezen in de praktijk, ze staan bekend om de betrouwbare techniek en het persen van veel gras in een baal. 

  • Mogelijkheid voor zeer kort snijden, makkelijk te verwerken
  • Foliebinding : Beter geconserveerde balen en werkgemak
  • 4 banden naast elkaar voor de laagste bodemdruk

De persen zijn voorzien van mesdrukbeveiliging om te voorkomen dat de messen ongemerkt terug kunnen klappen. Het gras kan exact en kort gesneden worden.

De persen kunnen binden met folie i.p.v. net : dat zorgt voor arbeidsgemak met voeren en een betere silagekwaliteit / conservering door minder lucht in de baal. Doordat het stretchfolie al in de perskamer wordt aangebracht, wordt er meer lucht uit de baal gedrukt. Dit resulteert in beter gevormde, strakkere balen.

Wij adviseren u zoveel mogelijk ‘s morgens te persen, zodat het gras minder droog is voor een beter conserveringsproces, (bij het wikkelen van balen bent u in feite ook aan het inkuilen). Dan is ook de temperatuur van het gras lager. Dat zorgt voor een betere kwaliteit, en het product veert minder, waardoor er meer gras in een baal gaat.

Om de kosten te verlagen kunt u voor transport wagens van ons gebruiken, dit is vooral interessant bij land op afstand.

Heeft u vragen of wilt u het één en ander bespreken, neem dan gerust contact met ons op.